Спонзори турнира

CONCRETELAND

Распис турнира

Правилник турнира

Open tournament

Резултати

Партије уживо

Додела награда

Видовдан пре и после нас 06.07.2017.


Тачно у 21 час могла је да крене додела награда. Партију су затворили ИМ Душан Секулић и ВМ Милко Попчев и млади Грчић и Гаврић.
Велики број шаховских радника, ујединио се да подржи овај турнир. Дошли су представници ШСВ, ШСЦС  и ШСС. Све је то будним оком пратила и камера наше локалне телевизије.
Поред великог броја публике, присутни су били и играчи, награђени и ненаграђени који су поздравили говор директора турнира и главног судије, Миодрага Станковића. Он се захвалио многобројним спонзорима, општини, школи, играчима, судијама и свима који су на онај или овај начин подржали турнир.
Посебан је акценат ставио на људе који су заслужни што овај клуб још траје. Књиге и захвалнице су уручене Слободану Јовановић Кљаби, Драгану Молдовановић, Славку Азарићу, Душану Секулићу, Душану Игњатовићу и Јелени Станковић поводом постојања 20 година клуба и њихов допринос.
Уручени су специјални поклони за представнике Молдавије, на челу са најбољим њиховим играчем, Владимиром Прикладовим.
Најбољи на турниру је био ВМ Борко Лајтхајм, од кога су надолазећи млади играчи имали шта да науче. ВМ Милко Попчев са истим бројем поена 7, уз лошије додатне критеријуме заузео је друго место, а треће место ВМ Бошко Абрамовић. Три велемајстора три перјанице овог турнира били су мета за остале играче. Ипак они су оправдали очекивања и узели три највредније награде.
Од осталих играча треба истаћи ИМ Душана Секулића који је показао да још није за старо гвожђе и да је имао мало више свежине, могао је до још вишег домета, односно даље од 8 места. Илија Вуковић и Милош Станковић су освежење турнира. ШК Бановци Дунав су поносни на њих и тек у наредном периоду очекујемо и напад на неку титулу.
Ана Шакотић и Марија Станковић су понеле награде у својим категоријама, па и ако једине представнице женског рода, равноправно су се носиле са искуснијим играчима.
На турниру је одиграно доста квалитетних партија. Свако је нешто приказао, доказао, потврдио и из тога може да извуче неке поуке.
Двадесет година клуба је за нама. Нека и следећих двадесет буду овакве, ако не још боље и да клуб живи још пуно година, а да Видовдан буде још квалитетнији, бројнији и значајнији турнир на нашој сцени.

Полувреме у Бановцима – Видовдан 2017 02.07.2017.

У среду је стартовао турнир Видовдан 2017. Кроз 20 година колико постоји клуб, играо се блиц, рапид, а задњих 5 година, играју се стандардне партије са. Турнир из године у годину расте, па је ове године окупио три велемајстора, пет интермајстора, два фиде мајстора и пуно младих, који ће неки већ у току ове године, а неки следеће да буду носиоци међународних титула. Уз искусне мајсторске ветеране, овај турнир је до сада најјачи који је игран у овој средини. Многи и не знају да су у турнирској сали присутна четири професора разредне наставе, иначе шахиста. Тројица играју Николин, Марчета и Козић, а Јелена Станковић задужена као судија и за пренос партија уживо.
Само такмичење протиче у фер и коректној борби. Фавотити лагано доказују да су стварни фаворити. Остало је да се игра још четири кола. Сасвим довољно да се табела измени. За сада најстабилнију игру показује ВМ Лајтхајм, као и ВМ Попчев. Изгледа да су утрошили и најмање енергије. ВМ Абрамовић држи такође корак са њима, баш као и ИМ Тодоровић и ИМ Радловачки.
Младе снаге им стварају проблеме и не дају им лаке поене. Перовић, Оморјан, Вуковић и Станковић, пружали су им снажан отпор. Млади Грчић никако да пронађе своју игру и тренутно игра непрепознатљиво. Освежење је свакако Паркајић, али и Мушкиња и Петровић пред којима је сјајна будућност.
Сјајан је и млади Мештровић који сваког дана на свом бициклу из Старе Пазове долази како би играо.
Две даме, Ана и Марија, сјајно се држе против мушкараца и пружају им сјајан отпор. Оне су себи већ обезбедиле награде, али не престају да се боре, па је тако управо Марија затворила са Кочијашевићем пето коло у петом сату игре.
Симпатична је свакако и дружина из Молдавије која се сјајно бори и ужива на турниру.
Шесто коло нам доноси нова узбуђења. Парови Лајтхајм – Абрамовић, Радловачки – Попчев и Тодоровић – Пуцаревић донеће нам нова узбуђења.
Дејан Оморјан је у преподневним сатима у недељу јавио да се разболео и да на жалост одустаје од турнира. Приказао је сјајне партије и равноправно се боксовао са фаворитима турнира. Пожелимо му брзо оздрављење и нова дружења крај Дунава.
На Б турниру учествује 12 такмичара. Оно што је најважније, виде се и лепе партије. Дружина из Аљехина, Даница из Митровице, деца из Батајнице и Бановаца, лепо се друже, па након завршеног кола трче за лоптом у школском дворишту.
Неко је једва чекао да оде на распуст, а неко већ ето данима опет улази у учионицу и са нестрпљењем очекује почетак своје партије...

Почео међународни турнир у шаху  - Стари Бановци 29.06.2017.

Уз присуство председника СО Стара Пазова Горана Јовића, бивше председнице и једне од оснивача клуба Раде Жугић, сада в.д. директора Центра за социјални рад Стара пазова и садашњег председника клуба Миодрага Станковића, отворен је Видовдан 2017 у организацији ШК Бановци Дунав.
Рада Жугић је изјавила да јој навиру емоције и да је поносна на овај клуб, јер је и после ње клуб наставио да се живи и развија се.
Горан Јовић је истакао да су ШК Бановци Дунав у 20 година постојања, постали општински бренд и да ће општина чинити све да и даље подржава клуб који највећу пажњу посвећује младима.
Миодраг Станковић је уручио захвалнице Ради Жугић и Горану Јовићу и поздравио све присутне.
Ипак атракција турнира су свакако симпатични Молдавци, који су ван протокола, искористили прилику и обратили се присутнима уз уручене дарове Горану Јовићу, Ради Жугић и Миодрагу Станковићу.
Турнир који је подељен на А и Б окупља преко 70 играча из земље и иностранства. Велики број новчаних и робних награда уз пренос партија уживо, пружају љубитељима шаха да уживају у данима који су пред нама.
Иначе, све се одвија у просторијама ОШ Слободан Савковић  која је за потребе турнира преуређена, па све одише шахом и шахистима.
У првом колу било је само једно изнанађење, где је кадет из Зрењанина Паркајић, заслужено победио већ доказаног кадетског шампиона Вукашина Грчића.
Сваки дан се игра од 17,30 осим суботе 01.07. када је на програму дупло коло. Завршетак турнира односно 9 коло заказано је за 16,30.

Смештај:

Приватно од 3 еура у приватним кућама, 5 еура у бунгаловима и у хотелима

Novella uno 17 еура ноћење са доручком у двокреветној соби по особи

Village 17,5 еура ноћење са доручком у двокреветној соби по особи

1.коло
2.коло
3.коло
4.коло
5.коло
6.коло
7.коло
8.коло
9.коло