Седам као знак среће 05.11.2016.

Резулатати:

Дечаци старији

Девојчице старије

Дечаци млађи

Девојчице млађе

 

Седми по реду турнир. Турнир је окупио преко стотину деце, тачније 108 деце. Ово је рекорд када је у питању овај турнир.
Велики одзив допринела су деца која се све више интересују за шах. У томе су сигурно предњачили школе шаха Сестре Стојановић са Новог Београда и Аљехин из Панчева који су довели свака школа око 20-оро деце.

Турнир је био веома узбудљив. Кренуло се са интонирањем химне и обраћањем председника клуба Миодрага Станковића, који је евоцирао успомене са претходних турнира, захвалио се и спонзорима турнира и ОШ Слободан Савковић на гостопримству.
Бошко Милојевић директор школе се осврнуо на значај шаха, успеху школе у шаховским резултатима и колико ова школа подржава децу шахисте.
Турнир се играо 7 кола, осим код старијих девојчица где се играло 6 кола.
Код намлађих дечака, као да је било незванично првенство Србије у шаху.
Ту је био актуелни шампион Србије Марко Милановић, браћа Кошћал, Никола Марковић,  Шајин из Републике Српске итд.
На крају Марко са 6,5 заузима прво место, друго је припало Мирку Шајин, док је трећи био Арсеније Кошћал.
Без медаље су остали многи. Јер било их је 58 у овој групи. За ову групу би 11 кола било идеално, али... време није сарадник.
Од домаћих такмичара Марко Брекић 1,5 али ово му је први прави турнир, још као намлађи...Вујичић Богдан је имао 3. А могао је доћи и до још неког бода...
Урош Милутиновћ је осетио снагу својих будућих противника. Са освојених 3,5 може, али и не мора да буде задовољан. Може много више...
Толико је имао и Стефан Савић, који је исто могао више...
Код млађих девојчица убедљива је била Ања Јовановић у сусрету 14 девојчица, јер је освојила свих 7 победа.
Друга је била Ирина Вујатовић, са 5 док је треће место заузела Дуња Савић са 4,5 колико је имала и Емилија Лазовић са 4,5 али са лошијим додатним критеријумима.
Од домаћих такмичарки Маша Кељановић је имала 2,5 на 12 месту, Милена Добријевић заузела је 9 место са 3 колико је имала и Мила Раденковић.
Све три могу сигурно више, јер се у њима крије потенцијал. Уз дисциплинованији рад доћи ће још бољи резултати.
Највише је могла Мила, али је у појединим моментима тврдоглавост победила разум и превагнула.
Код старијих дечака било је доста узбудљиво. Њих 27 борило се за прво место. Фаворит је био Никола Скендеровић. Он је након 5 кола био први, јер је победио Милоша Станковића. Након тога, уследила су два неочекивана пораза. Прво је изгубио од Лава Пајчина, па је Лав након 6 кола засео на прво место, са пола више од Милоша Станковића и Николе Скендеровића. Калкулација је била јасна. Лаву је требао реми и прво место, али је то одлучиовао са Милошем. Никола је на папиру такође имао „лак“ задатак да игра против Александра Савића. Клупски друг Милоша, Аца Савић се побринуо да Милош одлучује о првом месту, јер је неочекивано победио Николу Скендеровића, који је био видно незадовољан. Аца је као намлађи у овој групи заузео високо 4 место. Милош је направио добру позицију коју је успео да одржи до краја и да у завршници са скакачем против ловца и два пешака више ритински добије...
Првак је Милош Станковић који је имао и доста добрих партија, али и неких ствари које треба исправити на путу до висина...ипак честитке, заслужено !

Од осталих дечака који су чланови ШК Бановци Дунав, наступали су још и Алекса Алимпић, Милош Симоновић и Илија Вуковић. Милош Симоновић је заузео солидно десето место са 4 поена и није разочарао, чак напротив показао да након две године упорног рада стижу први озбиљнији резултати.

Алекса Алимпић као најмлађи уз Александра Савића није могао против старијих, Скендеровића и Мачкића и са освојених 4,5 заузео 9 место. Илија Вуковић је могао много више, јер је изгубио против Луке Мушкиње из Инђије који је много напредовао задњих годину дана и од Стефана Лочарског из Чуруга.


Код старијих девојчица од 2002 до 2005 наступило је 14 девојчица. Било је јако занимљиво и изједначено. Ана Шакотић, Петра Јујић, Тамара Нинковић и Марија Станковић су виђена у борби за прво место.
Почело је победом Петре Јујић против Марије Станковић. Марија се тек онда пробудила.
Падале су редом Маријана, Анђела, Тамара, Ана и на крају Ивана. Марија је након победе Ане Шакотић и ремија Мине Раденковић против Петре заузела прво место.
Друга је била Петра, а трећа Тамара Нинковић која је у дуелу са Аном Шакотић изборила треће место, а Ана заузела четврто.
Мина Раденковић такође домаћа такмичарка заузела је 3,5 бода и види се њен напредак и потенцијал.
Захваљујући организатору турнира који је обезбедио велики број књига „Caissa Commerce“ , помоћи компаније  Волво и салона пехара МИС Јовановић, преко 80 учесника је добило награде.
Најмлађи је био Јован Кисић 2010 који је добио за награду аутобус ( играчку ).
Оно што је занимљиво јесу сестра и брат, Марија и Милош Станковић, који играју овe турнирe од првог. Пехар им је задњих година измицао, тако да им је ово први пут да освоје прво место као домаћини. И та магија је отклоњена.
Сјајно за школу шаха ШК Бановце Дунав, сјано и за њих двоје, јер ће им овај резултат дати још више воље, снаге и елана да наставе да тренирају.
Деци су потребна такмичења. Деци су потребне награде, да их освеже и дају још већу енергију за савладавање и усвајање нових знања, неопходних за њихов шаховски развој.
Деца па и родитељи су захваљујући пекари Митевски из Старих Бановаца лепо доручковала, а играла безбрижно уз ненаметљиве, брижне и разумне судије: Ивана Раденковића, Славка Азарића, Далибора Жежеља и Душана Игњатовића познатијег као „Деда Дуле“.
Техничка подршка је била Јелена Станковић и Драган Вуковић, док је супервизор био Миодраг Станковић.
Велику захвалност дугујемо и свим родитељима и деци која су издржала овај захтеван турнир, који је трајао од 10 па до 16 часова.
Оно што даје шлаг на торту јесу деца из Републике Српске. Роберт Тонковић из Бијељине је са два дечака и два родитеља први  дошаона турнир да се његови ученици надигравају са такмичарима из Србије.
Шајин је био други, док је Александар Николић био у средини табеле. Честитке !

Ово је турнир шампиона, јер је за све ове године кроз овај турнир прошло много кадетских шампиона.
Наравоученије ! Ако желите бити кадетски шампион, морате доћи у Старе Баноце и одиграти дечији турнир који организују ОШ Слободан Савковић и ШК Бановци Дунав.

 До следећег виђења, живели...