13.05.-14.05. 2017.

У прелепом амбијенту ОШ Драган Лукић, одржано је републичко такмичење основних школа у шаху.
Сјајна организација, захваљујући дугогодишњем шаховском раднику Милошу Пеовићу и његовом сарадницима. У појединачној конкуренцији учествовало је 435 ученика, а другог дана учестовало је 17 женских и 20 мушких екипа. Није било ни једне примедбе на рад судија. А како би и било када је главни судија био Петар Катанић Вујић, окружен такође сјајним судијама.
У току првог дана, координатори који су водили сва ова такмичења до завршног нивоа, окупили су се како би се следеће године организација подигла на још виши ниво, али и анализирајући такмичења од школског нивоа, ка општинском и окружном. Координатори се сусрећу са низ потешкоћа, али је главни камен спотицања, недовољно разумевање локалних самоуправа.  Овај састанак ће послужити да се и те ствари исправе, како би се такмичење подиглно на још виши ниво.
Домаћин следег окупљања основних школа треба да буде Војводина. У разговору са многим просветним радницима, истакнута је и кандидатура ОШ Жарко Зрењанин из Зрењанина, да буде домаћин овог догађаја. Сама директорка је истакла да би њена школа била почаствована да јој се додели ова улога. Када је већ тако зашто да не. Град Зрењанин је шаховски град, Саша Самоловац који води Зрењанински шах то сјајно ради и нема сумње да ће организација бити на врхунском нивоу.
Што се тиче резултата, слика и видео записа, ШСС је био веома ажуран, педантан и организован, па је на сајту www.serbiachess.net све то лепо истакнуто.
Треба напоменути да је ШК Бановци Дунав и на овом такмичењу имао своје представнике. У појединачној конкуренцији, код петих разреда Алекса Алимпић је освојио 4 место ученик Михајла Пупина из Земуна, Марија Станковић 5 место, а Нада Драшковић 22 место обе из ОШ Слободан Савковић из Старих Бановаца. Код шестих разреда Жарко Драшковић, ученик ОШ Слободан Савковић из Старих Бановаца 43 место. Код седмих разреда Милош Станковић заузео је 9 место, а Милош Симоновић 10 такође из ОШ Слободан Савковић из Старих Бановаца. Мина Раденковић 13 место, ученица ОШ Светисав Голубовић Митраљета из Батајнице. Код осмих разреда Ана Шакотић 20 место, ученица ОШ Јанко Веселиновић-Вождовац и Илија Вуковић 17 место ученик ОШ Светисав Голубовић Митраљета из Батајнице.
У екипној конкуренцији ученице ОШ Слободан Савковић из Старих Бановаца су биле међу најмлађима. Милена Добријевић ученица 3 разреда и Марија Станковић и Нада Драшковић ученице 5 разреда. Ипак оствариле су сјајан резултат заузевши 9 место, са истим бројем бодова као и седме, али са лошијим критеријумом. Пред њима је сјајна будућност. Ана Шакотић, наша чланица клуба са својом школом је успела да дође до другог места, што је сјајан успех за ову школу. Мора се напоменути да је конкуренција била изузетно жескока и да су нијансе одлучивале. Ипак најубељивије са свих седам тријумфа биле су ученице из Гроцке, Јована Срдановић и Млађана Ристић.