Шаховски турнир Витез 2016 04.12.2016.

 

РЕЗУЛТАТИ:

Кадети и кадеткиње до 8 година

Кадети и кадеткиње до 10 година

Кадети до 15 година

Кадеткиње до 15 година

Јуниорке

Јуниори

 

У организацији ШК Витез 2013 из Витеза, одржан је дечији турнир 3. децембра у хотелу Централ.

 

Судије

И ранијих година Миле Бертовић је упућивао позив и деци из Србије. Због лошег времена се није могло на тако далеки пут.
Ипак, пружена рука није остала у ваздуху. Шесторо деце из Крагујевца и Старих Бановаца са својим пратиоцима је кренуло на далеки пут од скоро 400 километара и преко 6 сати вожње. То може само љубав према шаху.


Ништа их није могло задржати да буду у сали за игру 3 децембра где су се нашли у сали која је окупила 118 деце из Хрватске, Србије, Албаније и Босне. Рекли су неки и Југославија у малом. Требали су да дођу и деца из Црне Горе, али у задњи час су одустали.
Град Витез и истоимени клуб показали су се као сјајни, предусретљиви домаћини који су водили рачуна о сваком детаљу да гости буду задовољни.
Успостављени су одлични контакти, који ће тек давати резултата у развоју шаха. Мостови који су рушени, обнаваљују се. Шаховски радници из Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине на једном месту, расположени за комуникацију, сарадњу, размену искустава... Све то је улепшало овај турнир.
За све то је најзаслужнији један човек, а то је Миле Бертовић неуморни шаховски радник, који се потрудио да у 6 старосних група подели вредне робне награде.
Турнир је отворио начелник општине Витез, господин Томислав Бошњак Матић.
Делегацију из Србије су предводили Зоран Новоселски и Миодраг Станковић.


Од деце из Србије учествовали су Милош и Марија Станковић, Петра Костић, Марко Мандић, Бошко Максимовић и Стефан Марковић.
Од њих најбољи је био Бошко Максимовић као 4. Милош М Станковић који је играо нон стоп на прве две табле, на жалост није имао среће, против победника турнира Самуел Зенелаја, као и Стјепана Дабића, па је зазузео тек 6 место.
Од девојчица Петра Костић је била 4 са 4 поена, док је у тој групи подбацила Марија Станковић, јер је последње три партије изгубила. Умор од пута је учинио своје.
Ипак треба напоменути да су сви они победници, јер је требало пронаћи снаге за далеки пут.
До 8 година победила је Маша Бабић испред своје сестре Милане Бабић са истим бројем поена.
До 10 година код победник је Исмет Мешић са 6,5.
У обе групе су спојени дечаци и девојчице.
Код кадеткиња до 15 година убедљива је била Ивана Микић са свих 7 победа, али је могла да поклекне баш против Марије у 5 колу, па би било изузетно неизвесно до краја.
Треба истаћи и добру игру Милене Бертовић која је баш као и Марија у задње две партије изгубила.
Код кадета до 15 година победник је био Самуел Зенелај са 6,5, испед шампиона Хрватске Стјепана Дабића.
Код јуниорки је било сам три такмичарке. Жана Кокановић је сакупила 3,5 бода након двокружног система.
Код јуниора било је 9 такмичара. Играло се 5 кола и победник је био Фарис Чуњало са 4,5.
За све такмичаре је био обезбеђен ручак, као и судије турнира. Главни судија је био Тихомир Марић, а помагали су му Маринко Вујица, Џенан Даутовић, Јасмин Фајкић, Емин Кемура и Миодраг Станковић.

ШК Витез 2013 и Милету Бертовићу на челу, треба пожелети још много овако добро организованих турнира, који су проткани са пуно љубави и жеље да се гости осете угодно и да се сви осећају као једна велика породица.